Ommöblering och spännande saker på G!

posted in: På tapeten, Vardag | 0

Det är mycket kul på gång och jag längtar tills jag kan dela med mig av lite mer information till er. Men jag håller på det ett tag till.

I dag fick jag ett ryck om möblerade om hela mitt kontor. Jag har tyckt att jag haft dålig yta att montera tavelbeställningar och även paketera paketen på. Så det har släpats möbler åt både höger och vänster i dag. Jag älskade möbleringen innan men kände att jag måste testa den andra idén, för har inte kunnat släppa den sen den dök upp i huvudet. Det känns bra, men det riktiga provet är hur det känns att jobba med den nya placeringen. Förra möbleringen var kanske snyggare men att den nuvarande är mer funktionell. Vi får se! Nu är det för mörkt för att fota resultatet, men lägger upp en bild på hur det såg ut tidigare.

/Sofie

Hjälp, jag har startat företag!

posted in: Jobb, På tapeten | 0

För två veckor sedan gick jag ut på sociala medier att jag hade startat företag. Jag mådde illa av bara tanken att publicera inlägget. Varför? Jo för att det innebär att om jag misslyckas så är det så många som kommer veta om det medan om jag inte nämner något så kommer det inte märkas om det inte går bra. Fast hallå! Vad är det för tankesätt?… Jante får gå och lägga sig under en sten nu för här är jag! Jag brinner för mina barnillustrationer och jag är stolt över att våga ta steget. Jag kommer fortfarande att jobba kvar som Art Director på byrån i stan så har den tryggheten kvar dessutom.

Men nu lägger jag i en växel och visar att jag finns, säljer posters, gör grafisk formgivning och retusch och illustrerar för fullt. På Instagram försöker jag lägga ut lite fler skisser. Bland annat hittar ni skissprocessen för min senaste illustration. Följ mig gärna där.

/Sofie

Skräpkampanj i Borås

posted in: Illustration, Okategoriserade | 0
En av Borås Stads Big Belly-soptunne med skräpkampanjen jag illustrerat.

För ett par år sedan illustrerade jag en fimpkampanj åt Borås rent och snyggt*. Då var målet att Borås skulle vara en fimpfri stad under sitt 400-årsjubileum. Varje Big Belly-soptunna i stan folierades med fimpkampanjen. I år hörde Borås rent och snyggt av sig igen och ville ha en ny kampanj, en som handlade om allt möjligt skräp. Självklart ville jag och Mediaspjuth, byrån jag jobbar på, hjälpa dem även med denna kampanj! Så jag satte mig vid skrivbordet och skissade skräp. I somras, veckan efter midsommar, lanserades kampanjen.

Så är du i Borås så får du spana in deras Big Belly-soptunnor.
Fler bilder på tunnorna och de olika illustrationerna kan du hitta på Borås rent och snyggts Facebook-sida.

* Ett samarbete mellan Borås Stad, Borås Energi och Miljö, Polisen i Borås, Borås City, Navet Science Center, Bostäder i Borås och Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

  • The100dayproject. Illustration av ett monsterablad.
  • The100dayproject. Illustration av en hamburgare med ögon.
  • The100dayproject. Illustration av promarkers. En snigel som äter tomat.
  • The100dayproject. Illustration med egen tolkning av Batmanikonen.
  • The100dayproject. Illustration av kaktusar

#the100dayproject

posted in: Illustration, Okategoriserade | 0

I år hakar jag på #the100dayproject, som för mig innebär en illustration om dagen i hundra dagar. Vissa dagar blir det kanske att jag sitter två timmar, andra dagar två minuter. Men huvudsaken är att jag tar fram mitt block och gör någon form av illustration varje dag under utmaningen. Här är några av de nio illustrationer som illustrerats.

/Sofie

Bild av liten kille som spelar memory. Ett memory som jag illustrerat.

Minnen och memory

Det är inte varje helg man bjuds på Batmantårta men i söndags firade vi en nybliven sexåring och då var det kalas. Här är en bild från när lillkusinen var några år yngre och vi spelade memory. Jag förlorade ganska ordentligt, delvis för att spela memory samtidigt som man ska vara social med andra är ingen vidare kombination.

Memoryt är egenillustrerat och tanken är att jag någon gång ska göra några fler. För just nu finns det bara ett.

/Sofie

  • Snabbskiss av sovrummet
  • Skiss av sovrummet
  • Färdigt resultat

Snabbskiss och sen kör vi!

Nu är vi i full gång med att göra om ett av kontoren här hemma. I dag var jag på K-rauta för att köpa färgprover och målarfog så att vi kan fixa och dona i helgen(?). I veckan sålde vi lite gamla möbler så att vi sen kan sätta upp vårt nya Elfa-system. Ska ha mer dold förvaring, mysigare känsla och lite färg på väggarna i kontoret.

Innan varje projekt brukar jag skissa. Först en snabbskiss för att få ner idén och förklara för sambon vad jag menar (jag har lätt för att visualisera i huvudet medan han behöver något konkret att kolla på). Sen gör jag en mer noggrann skiss som oftast är med mått inkluderat eller i alla fall så att proportionerna är korrekta. Sen kör vi! Då köper vi material och gör verklighet av skisserna.

Sambons kontor får ni kanske se sen men kan visa processen med vårt sovrum som vi gjorde när vi flyttade in i lägenheten. Resultatbilden är tyvärr fotat i rätt dåligt ljus och lite dumt beskuren men tror ni ser processen.

/ Sofie

Sofie illustrerar med träpennor och markers en panda.

En helg med både nytta och nöje.

posted in: Okategoriserade | 0

Nu börjar helgen lida mot sitt slut och jag är riktigt nöjd över dagarna som varit. Jag har hunnit att både jobba med hemsidan och greja med kod och mallar, vi har städat, tvättat och lagat en massa mat. Det har även blivit en tur ut i skogen för lite energiladdning och i dag fick vi besök av goda vänner och deras lilla son. En go mix av nytta och nöje.

Jag brukar inte ge mig nyårslöften men brukar ha mål. Några av de målen är:
– Lära mig mer webb
– Illustrera mer
– Få ett lite bättre grepp om animation.
– Visa och låta er hänga med mer på mina projekt och illustrationer.

Nu ska jag nyttja kvällen till lite retusch innan det är dags att sova. Vill ni se mitt senaste retuschprojekt så finns det här.

/Sofie

Välkommen 2023

posted in: Okategoriserade | 0

Jodå, nu börjar det lika något men som ni ser är det fortfarande lite oordning. “Flyttkaoset” fortsätter. Med en vinter som både innehållit covid (jag som trodde vi skulle lyckas ducka från detta, men icke!) och en vanlig influensa så fick uppdateringarna på webben skjutas på. Men nu är det ett nytt år och energin är tillbaka, så nu ska det fixas klart.

Önskar er alla ett gott och kreativt 2023.

/Sofie

Nu ändras det om här

posted in: Okategoriserade | 0

Kanske märker du att det ser lite galet ut här på webben. Lugn. Jag håller på att uppdatera sidan så under ett tag framöver kommer det se ut som ett flyttkaos med boxar som inte är ifyllda och projekt som inte ligger uppe. Titta in igen om några veckor så ska allt vara på plats! Är det något som du vill ha hjälp med, är nyfiken på eller är du bara grymt sugen på att spana in mina projekt? Kika in på Ofiidesign på Instagram eller släng iväg ett mail till mig.

Nu ska jag fortsätta mitt “flyttkaos” och grotta mig ner i det nya temat.

/Sofie

Hej november!

posted in: Illustration | 0

När man får beställningar på en unicorn från olika håll (bland annat från min lillkusin och från mitt gudbarn) så får man se till att fixa det. Hästar är nog det djuret som jag alltid haft extremt svårt för att illustrera. Trots att jag är uppvuxen på landet har jag inte varit någon hästtjej, snarare tvärt om även om jag tycker det är fina djur. Men kul att utmana sig själv och både kusinen och gudbarnet blev mer än nöjda över tavlorna.

/Sofie