• Snabbskiss av sovrummet
  • Skiss av sovrummet
  • Färdigt resultat

Snabbskiss och sen kör vi!

Nu är vi i full gång med att göra om ett av kontoren här hemma. I dag var jag på K-rauta för att köpa färgprover och målarfog så att vi kan fixa och dona i helgen(?). I veckan sålde vi lite gamla möbler så att vi sen kan sätta upp vårt nya Elfa-system. Ska ha mer dold förvaring, mysigare känsla och lite färg på väggarna i kontoret.

Innan varje projekt brukar jag skissa. Först en snabbskiss för att få ner idén och förklara för sambon vad jag menar (jag har lätt för att visualisera i huvudet medan han behöver något konkret att kolla på). Sen gör jag en mer noggrann skiss som oftast är med mått inkluderat eller i alla fall så att proportionerna är korrekta. Sen kör vi! Då köper vi material och gör verklighet av skisserna.

Sambons kontor får ni kanske se sen men kan visa processen med vårt sovrum som vi gjorde när vi flyttade in i lägenheten. Resultatbilden är tyvärr fotat i rätt dåligt ljus och lite dumt beskuren men tror ni ser processen.

/ Sofie

Sofie illustrerar med träpennor och markers en panda.

En helg med både nytta och nöje.

posted in: Okategoriserade | 0

Nu börjar helgen lida mot sitt slut och jag är riktigt nöjd över dagarna som varit. Jag har hunnit att både jobba med hemsidan och greja med kod och mallar, vi har städat, tvättat och lagat en massa mat. Det har även blivit en tur ut i skogen för lite energiladdning och i dag fick vi besök av goda vänner och deras lilla son. En go mix av nytta och nöje.

Jag brukar inte ge mig nyårslöften men brukar ha mål. Några av de målen är:
– Lära mig mer webb
– Illustrera mer
– Få ett lite bättre grepp om animation.
– Visa och låta er hänga med mer på mina projekt och illustrationer.

Nu ska jag nyttja kvällen till lite retusch innan det är dags att sova. Vill ni se mitt senaste retuschprojekt så finns det här.

/Sofie

Välkommen 2023

posted in: Okategoriserade | 0

Jodå, nu börjar det lika något men som ni ser är det fortfarande lite oordning. “Flyttkaoset” fortsätter. Med en vinter som både innehållit covid (jag som trodde vi skulle lyckas ducka från detta, men icke!) och en vanlig influensa så fick uppdateringarna på webben skjutas på. Men nu är det ett nytt år och energin är tillbaka, så nu ska det fixas klart.

Önskar er alla ett gott och kreativt 2023.

/Sofie

Nu ändras det om här

posted in: Okategoriserade | 0

Kanske märker du att det ser lite galet ut här på webben. Lugn. Jag håller på att uppdatera sidan så under ett tag framöver kommer det se ut som ett flyttkaos med boxar som inte är ifyllda och projekt som inte ligger uppe. Titta in igen om några veckor så ska allt vara på plats! Är det något som du vill ha hjälp med, är nyfiken på eller är du bara grymt sugen på att spana in mina projekt? Kika in på Ofiidesign på Instagram eller släng iväg ett mail till mig.

Nu ska jag fortsätta mitt “flyttkaos” och grotta mig ner i det nya temat.

/Sofie

Hej november!

posted in: Illustration | 0

När man får beställningar på en unicorn från olika håll (bland annat från min lillkusin och från mitt gudbarn) så får man se till att fixa det. Hästar är nog det djuret som jag alltid haft extremt svårt för att illustrera. Trots att jag är uppvuxen på landet har jag inte varit någon hästtjej, snarare tvärt om även om jag tycker det är fina djur. Men kul att utmana sig själv och både kusinen och gudbarnet blev mer än nöjda över tavlorna.

/Sofie

Meditation med penna och papper

posted in: Illustration | 0

 

Som ett avbrott i allt digitalt arbete och illustrerande har jag nu börjat illustrera mer med penna och papper. Så skönt att gå in i min lilla bubbla, jag, pennor, papper och musik. På något sätt är det som meditation för mig, jag släpper alla måsten, krav och stress.

/Sofie

Mitt “nyårslöfte” – mer illustration 2022!

posted in: Illustration, Vardag | 0

 

Jag har inte direkt gett mig något nyårslöfte för tycker att man kan börja med nya vanor eller ha nya starter när som på året. Men en sak som jag sagt till mig själv såhär i starten på 2022 är att jag vill ge mig mer tid till att illustrera. Så i dag gjorde jag klart en poster jag började illustrera på i somras. En fika-affisch som barn kan ha när de leker café i exempelvis lekstugan. Tanken är att banderollen lämnas tom och att varje barn kan döpa sitt egna fik. Till exempel Ronjas fik, Matheos kiosk eller Axels café.

Utöver att jag har illustrerat har jag även bakat ljuvlig glutenfri focaccia (så galet gott!), renbäddat sängen (så skönt!) och limmat upp lister i hallen (äntligen!). En helt okej dag 🙂 Önskar er alla en trevlig kommande vecka.

 

/Sofie

Djurens alfabet är klart!

posted in: Illustration | 0

Strax innan jul blev äntligen mitt alfabet med alla djuren klart. Så nu har jag ett djur per bokstav i det svenska alfabetet. På agendan står nu att prata med tryckeri för att trycka upp 50×70 affischer. Förra veckan blev även en liten enhörning klar, eller jag tror att den är klar i alla fall. Ska låta illustrationen vila lite innan jag slänger ett sista öga på den. Om jag inte minns helt fel så är jag uppe i 34 djur nu. Svårt att ha en favorit bland alla.

När det blir lite bättre ljus utomhus så ska jag fota tavlan bättre, men i vintermörkret med mysbelysning hemma blir det inte bättre än såhär 🙂

 

/Sofie

Kransbindning

posted in: Vardag | 0

Andra advent.

På dörren hänger sedan en liten tid tillbaks kransen jag gjorde på Blomsterlandets kransbindarkväll och i helgen blev det julgransinköp så nu är julkänslan lite mer påtaglig i lägenheten.  Även julbaket har påbörjats. Brända mandlar, äppelchips, julskinka och saffransbullar. Pepparkakorna blir under veckan som kommer.

Julklapparna då? Mjaaaa, det går okej med dem. Några saker är fixade, vissa saker väntar jag på att levereras och till några personer har jag noll koll på vad jag ska köpa. Jag vill gärna att det ska vara tanke i mina presenter. Inte enkelt alla gånger.

Nu ska det tas en macka med julskinka och sen blir det till att sova. En ny vecka väntar i morgon och jag hoppas på att ha lite mer energi på eftermiddagarna än vad jag haft veckan som varit. Tror det är kylan och mörkret som får min energinivå att gå ner några steg. Är kanske lite lik mina växter, de har inte så mycket energi nu, växter inte på samma sätt. Undra om det fungerar att lägga sig under en växtlampa för mig med?

God kväll och ha en fin kommande vecka!

/Sofie

 

En vinter med både egna projekt och fullt ös på jobbet

posted in: Vardag | 0

Det kanske inte skrivs så mycket här på sidan men jag lovar att det är full fart i formgivandet. Förutom alla egna illustrationsprojekt och formgivningsgrejer så är det fullt ös på byrån där jag jobbar. Så mycket spännande och roliga projekt nu. Även om pandemin inte är över så har många företag insett att livet och företagandet fortsätter, om än med lite nytänk. Mässorna har börjat rulla igång och förra veckan fanns en av mina kunder på Elmia Subcontractor. Jag hjälpte dem med monterdesign, mässkoncept med mera. Och nu är det dags för Black Week, julkampanjer och planering inför våren.

Förutom all grafisk formgivning har jag kickat igång inredningsintresset lite extra. Förra sommaren köptes vår första bostadsrätt och jag njuter! Mycket planerande och fixande för att sätta en egen prägel på boendet. Förra helgen taspetserades hallen med Midbecs tapet Tropics. Kul med stormönstrat och vi är så nöjda med resultatet. Dessutom fick jag lära mig att tapetsera. Jag ska se om jag kan lägga upp lite resultatbilder men så länge hittar ni dem på Instagram på Ofiidesign.

Ha en fortsatt fin söndagskväll.