Ekologisk glädje

posted in: Vardag | 0

Nu var middagen intagen och disken väntar. Idag blev det egenmarinerad ekologisk svensk fläskytterfilé med potatisgratäng, ordentlig sallad och egengjord kall sås. Mycket gott och extra gott är det då man vet att det är bra kött man äter.

Min ena morbror frågade mig i telefon vad jag skulle köpa för min första riktiga lön (det var precis efter att jag börjat jobba i Ulricehamn). Han hade nog förväntat sig att jag skulle säga någon teknikpryl eller möjligen konstnärsmaterial men mitt svar löd att jag skulle köpa ekologisk mat. När man är student har man en väldigt begränsad ekonomi (speciellt när en hel del pengar går åt till att resa hem till familjen och pojkvännen lite då och då), så när jag har handlat mat har jag tittat rätt mycket på prislappen. Men nu, äntligen, så har man lite mer pengar att röra sig med och jag har valt att lägga en del extra på mat. Jag värnar om miljön och om mig själv och vill äta bra mat. Även om allt jag handlar kanske inte är ekologiskt eller KRAV-märkt så försöker jag i alla fall att handla mycket av det. Det känns så mycket bättre och när jag packar upp mina matkassar efter ett besök i matbutikerna och ser de ekologiska märkningarna så blir jag glad. Ja, man kan faktiskt bli glad av sådana små saker. Jag förstår om alla inte kan köpa ekologiskt till 100% pga att det kostar lite extra, men jag önskar att alla försöker att köpa lite ekologiskt i alla fall. Om inte för miljön så för att ens kropp mår bättre av rena produkter.

Jag passade även på att ta en tur in på Interflora-butiken som ligger på samma gata som jag själv bor på. Det fick bli en liten växt. Känns hemtrevligare med lite levande grönt.

Nu kallar disken på mig och sen blir det en god somrig fruktsallad.

/Sofie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *