Vi är alla samma

posted in: Illustration, På tapeten, Vardag | 0

Vi-ar-alla-manniskor
Jag inleder min sista semestervecka nu och har den ännu väldigt oplanerad. Kommer troligen bli en del illustrerande och sovmorgnar. Njuta innan allvaret börjar igen. I fredags kom jag tillbaks till Jönköping efter en vecka i Linköping tillsammans med pojkvännen. Blev lite shopping, mycket glass, god mat, spelkväll, film mm. Mycket nöjd över den veckan trots att det var lite väl varmt, gick knappt att sova. Igår var mormor och morfar här och besökte mig i lägenheten för första gången. Blev fika, lite solande vid stranden och sen en tur upp till IKEA för att hitta ett skrivbord till dem. När vi skulle ut från IKEA brakade världens oväder loss. Det blev en kort stund strömavbrott inne på varuhuset och vi fick vänta en bra stund efter att vår shoppingtur var klar innan vi kunde springa ut till bilen. Jag är inget stort fan av åska och blixtar, i alla fall inte om man är ensam.

Igår när allt hade lugnat sig med oväder och jag satte på lite serier på datorn tog jag även fram mina markers och skissade lite. Ofta börjar det med lite doodles som jag sedan går vidare med. Igår fick det bli en illustration är högaktuell i dagens samhälle. Allt med rasism, kring, flykt mm… det är farligt att tänka “dom” och inte “vi”. Vi är trots allt alla människor, med samma värde. Alla borde ha samma rättigheter och privilegier. Det är så lätt att blunda för dem som är på flykt, som lever i krig, i förtryck eller som inte ens har råd att äta mat varje dag… men de är människor, precis som jag… precis som du. Jag tänker inte ha någon föreläsning om detta, var lugna. Men jag tycker det är viktigt att ändå tänka på en sak, Vi är alla samma, vi är alla människor.

Ta hand om varandra.

/Sofie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *